Vanuit economie071

Home Nieuws Vanuit economie071

Ga in 2022 aan de slag met digitalisering
We kunnen er niet meer omheen: digitalisering wordt steeds belangrijker in het vinden en vasthouden van klanten. Of je nu een fysieke winkel hebt, een maakbedrijf bent, een dienst verleent of binnen je bedrijf slim en efficiënt wilt werken: digitalisering is overal.

Gemeenten en ondernemersverenigingen in regio Leiden willen die stap naar digitalisering voor het brede mkb makkelijker maken. Omdat het belangrijk is dat bedrijven goed blijven draaien en werkgelegenheid behouden blijft. Dat is essentieel voor een sterke regionale economie. Wil je daarom als bedrijf weten hoe je kosten kunt verlagen en je omzet kunt vergroten? Haak dan aan bij dit nieuwe initiatief van Economie071 dat wij vanuit de KOV ook van harte ondersteunen.

Stap 1: doe de Digiscan
Een eenvoudige eerste stap die iedereen nu al kan nemen is het invullen van de online Digiscan via www.economie071.nl. In 10 tot 15 minuten kom je te weten waar jij als ondernemer staat met je bedrijf, waar jouw kansen liggen en welke stap voor jou handig is om te nemen. De uitkomst kun je bespreken met een mkb-coach. Plan meteen na het invullen van de scan een afspraak in via de digitale agenda! Samen kunnen jullie bekijken wat een volgende slimme stap kan zijn. Of dit nu zichtbaarheid vergroten is op social media, het starten met slim voorraadbeheer of een slim kassasysteem, het analyseren van data binnen je bedrijf, slim factureren of je personeelsplanning digitaliseren: voor elke ondernemer is er een haalbare eerste of volgende stap te bedenken. Daarbij is digitale veiligheid en het voorkomen van cybercriminaliteit voor elke ondernemer van belang en eenvoudiger te realiseren dan je denkt. Pak dat in ieder geval op als goed voornemen voor 2022!

Stap 2: volg een workshops
Weet je na het invullen van de Digiscan welke optie bij jou past? Of wil je inspiratie opdoen? Volg dan een van de 14 workshops die in 2022 worden gegeven. Deze workshops worden georganiseerd in samenwerking van de ondernemersverenigingen. Ook de KOV komt met een aanbod, maar sluit gerust ook aan bij een workshop in de regio. Alle info vind je op www.economie071.nl.

Stap 3: benut de voucherregeling
Vanaf maart komt er een voucherregeling beschikbaar waarmee je ook echt zaken kunt gaan uitproberen. Zo wordt de drempel extra laag om digitalisering voor jou te laten gaan werken. Benut deze kans!