Terugblik bijeenkomst maart 2023

Home Nieuws Terugblik bijeenkomst maart 2023

Dinsdag 7 maart organiseerden we een politieke avond ter voorbereiding op de Provinciale Statenverkiezingen en Waterschapsverkiezingen. 

De aanwezige ondernemers konden interactief reageren en hun mening geven over stellingen rondom het ondernemerschap en ondernemersklimaat. De aanwezige panelleden kregen o.a. als verbetertips mee dat er minder regelgeving zou moeten komen, dat de politiek meer klantvriendelijk moet werken, dat EU-regels niet leidend zouden moeten zijn. Ook de wens voor meer continuïteit bij de overheid werd genoemd en dat men liefst minder politieke partijen ziet in plaats van alle uitsplitsingen. 

Slechts 38,1%  van de aanwezige ondernemers was het eens met de stelling dat duurzaamheid zou moeten gaan voor economische groei, 57.14% deelde die mening niet. 

De ondernemers gaven aan zich voor de nabije toekomst vooral zorgen te maken over de thema’s: polarisatie, eensluidende overheid, aansluitingen energie, vergunningverlening, inflatie, belastingdruk voor bedrijven, de economische groei, de krappe arbeidsmarkt, de snelheid bij beslissingen en de ontsluiting in ZH en de kwaliteit van onderwijzers en het MBO-onderwijs. 

De aanwezige panelleden wethouder Gerard Mostert, Jaap Haasnoot (Kies Katwijk/GOUD), Kimberley van der Nagel (CDA), Lennart van der Plas (VVD), Matthijs van Tuijl (PvdA) reageerden ook op deze stellingen en gaven aan wat zij vanuit hun functie of met hun partij konden betekenen voor ondernemers.