Save the date – Ondernemen in 071 | 18 oktober | 16.00 – 19.00 uur |PLNT Leiden

Home Nieuws Save the date – Ondernemen in 071 | 18 oktober | 16.00 – 19.00 uur |PLNT Leiden

Van Economie071 ontvingen we het verzoek om deze Save the date met je te delen:

 

Ondernemen in 071 | 18 oktober | 16.00 – 19.00 uur |PLNT Leiden
Hét regionale netwerk van ondernemers uit de 071-regio

Leila Prnjavorac, voormalig Hagenaar van het jaar (2017), Haags Vrijheidsambassadeur (2020) en ambassadrice van Museum Boerhaave is op dinsdag 18 oktober onze dagvoorzitter.
‘Wanneer ik mijn volledige naam met trots uitspreek krijg ik verwarde blikken. Ik ben wit van buiten, maar divers vanbinnen. Geboren in Bosnië-Herzegovina, getogen in Den Haag.
Gevlucht, genaturaliseerd en zoveel te boven gekomen; al deze elementen maken 
mij de persoon die ik nu ben’.

Hoofdpodium

Tekorten op de arbeidsmarkt: Hoe kun je positieve impact maken?
Merijn Biesterveld van Motopp gelooft in gelijke kansen creëren voor iedereen. Hoe hij dat doet? Je hoort het op 18 oktober.

‘Wij beoordelen mensen niet op waar zij vandaan komen, maar op waar zij naartoe willen. Geef daarom als werkgever mensen met de juiste motivatie de juiste kansen’.

Ga mee op reis
Wereldreiziger Merijn Biesterveld hield van al zijn omzwervingen één focuspunt over: hij wilde positieve impact maken. Jan Princen, eigenaar van softwarebedrijf Marviq, had een idee hoe hij die drive kon verzilveren. Samen kwamen zij op een methodiek om hoog opgeleide statushouders de kans te bieden die zij verdienen en tegelijkertijd het tekort aan personeel in de IT-branche in te dammen. Merijn neemt je de 18e graag mee op zijn ‘reis’.

1000 per jaar
Motopp staat voor ‘Motivation Opportunity’. Zij streven ernaar om binnen vier jaar in meer dan tien landen actief te zijn en om per jaar 1000 statushouders een toekomstperspectief te bieden in de IT-branche.

Breakout sessies
Doe inspiratie op, stel je vragen, ontmoet collega’s!

Sessie 1
Hoe laat je robotisering voor je werken in je bedrijfsmodel?
Mark Bruijnen was ooit even voetbalblogger, maar nu programmamanager bij RoboHouse, onderdeel van de TU Delft. Robotica complex? Dat is een schot voor open doel! Daarom laat Mark zien dat de praktijk van robotisering vooral leren door te doen is. En net als de mobiele telefoon en de elektrische auto, dichterbij dan ooit. Zeker voor bedrijven!

Het gesprek wordt geleid door Dwayne van der Klugt, projectleider ‘Laat digitalisering voor je werken’ bij Economie071. 

Over RoboHouse
Bij RoboHouse kunnen ondernemers niet alleen zien wat er bestaat op het gebied van robotica, ze worden er ook geholpen bij het vinden van plekken in hun bedrijf waar automatisering een oplossing biedt. Deze oplossingen worden vervolgens gevalideerd in het testcentrum van RoboHouse. Hier zijn ook studenten van TU Delft bij betrokken.

Sessie 2
Duurzaamheid: wie gaat er mee naar Parijs?
Het energiegebruik in gebouwen moet omlaag, in het belang van de ondernemer én de samenleving. Verduurzaming van bedrijven en bedrijfspanden is daarom heel actueel. Maar waar begin je? Wat wil je zelf? Wat moet je van de overheid? Wat kun je zelf? Wanneer is samenwerking zinvol? Welke mogelijkheden zijn er en welke nog niet? En welke subsidies kunnen je helpen? Krijn Ratsma van Stichting Energieke Regio en Marnix Zwart van Bedrijfsadvies, o.a. parkmanager van bedrijventerrein Roomburg in Leiden, nemen je mee in alle stapjes. Met praktische voorbeelden én inspiratie.

Over Stichting Energieke Regio
De onafhankelijke Stichting Energieke Regio helpt bedrijven, maatschappelijke organisaties en woningbouwcorporaties met het verduurzamen van hun gebouwen. Ze betrekken daarbij de maatschappelijke-, financiële- en comfortaspecten.

Voorzitter Krijn Ratsma is duurzaam architect, ondernemer, adviseur en eigenaar/gebruiker van een energieneutraal bedrijfspand.

Over Bedrijfsadvies
Bedrijfsadvies Alphen aan den Rijn B.V. combineert expertise en ervaring rond o.a. milieuzorg bij individuele bedrijven met jarenlange parkmanagementervaring op bedrijventerreinen.

Marnix Zwart is milieu/RO-adviseur, begeleidt bij managementsystemen, is parkmanager op verschillende bedrijventerreinen en vanuit die ervaring actief binnen Bedrijvig Leiden.

Expert Zone
Benieuwd naar praktische toepassingen en oplossingen? Bezoek na de breakout sessies de expert zone. Aanwezig zijn o.a.:

n

Connection Zone
PLNT heeft een heerlijke binnentuin om nog maar niet te spreken van het fantastische dakterras. Zou het weer mooi genoeg zijn daarvoor? Waar we de dag ook eindigen: zorg dat je collega ondernemers spreekt uit de regio. Praat bij met wie je al kent, maar doe zeker ook nieuwe contacten op!