Persbericht van de gemeente Katwijk

Home Nieuws Persbericht van de gemeente Katwijk

Van de gemeente Katwijk ontvingen we het volgende persbericht:

Het college en de gemeenteraad van de gemeente Katwijk hebben dinsdag 11 januari een brief gestuurd aan minister-president Mark Rutte met een dringende oproep. Zij vragen rekening te houden met de belangen van ondernemers uit de niet-essentiële sector. Wethouder Knape: “De maatregelen om corona tegen te gaan vallen zwaar bij onze ondernemers. Als college en gemeenteraad steunen wij de strijd tegen het coronavirus, maar willen wij aandacht vragen voor het belang van de lokale economie en de leefbaarheid in onze gemeente. We vragen de minister-president naar oplossingen te zoeken om onze hardwerkende ondernemers een helpende hand te bieden.”

Korte en lange termijn
De overheid maakt onderscheid tussen de essentiële en niet-essentiële sector. Toch is de sector die als niet-essentieel wordt neergezet wel van essentieel belang voor het functioneren van de lokale economie en de leefbaarheid in onze gemeente. Daarom vraagt de gemeente Katwijk om oplossingen voor de korte -, midden – en lange termijn. Voor de korte termijn hebben ondernemers vooral behoefte aan mogelijkheden om hun werkzaamheden verantwoord uit te kunnen voeren. Voor de midden – en lange termijn vragen zij om een strategie waarbij ook niet-essentiële winkels op een gezonde manier hun hoofd boven water kunnen houden.

Samen
De gemeente Katwijk doet er alles aan ondernemers te steunen. Naast informeren en verwijzen naar landelijke maatregelen, wil de gemeente winkeliers waar mogelijk bijstaan, zoals met een campagne om lokaal kopen te stimuleren. Het uitgangspunt blijft dat dit op een veilige en verantwoorde manier plaatsvindt. “Samen tegen corona, maar ook: “samen voor onze ondernemers.”