Ontwikkelingen Rijnsburg Noord

Home Nieuws Ontwikkelingen Rijnsburg Noord

Van de gemeente Katwijk ontvingen we de volgende mail over ontwikkelingen in Rijnsburg Noord:

“Wij vinden het belangrijk om u mee te nemen in de ontwikkelingen in Rijnsburg Noord. Met deze mail brengen wij u daarvan op de hoogte. Wethouder Jacco Knape heeft het Platform Glastuinbouw persoonlijk geïnformeerd. Ook over toekomstige ontwikkelingen houden wij u op de hoogte.

Mocht u vragen hebben over het traject Trappenberg – Kloosterschuur dan kunt u contact opnemen met ondernemersinfo@katwijk.nl

De gemeente en de Greenport Ontwikkelingsmaatschappij (hierna GOM) werken aan een beëindigingsovereenkomst voor het project Trappenberg – Kloosterschuur. Achterliggende reden is dat het voor de GOM financieel niet haalbaar is om het project uit te voeren, en dus niet verantwoord is om verder te gaan met het project.

De gemeente buigt zich nu over de toekomst van het gebied Trappenberg-Kloosterschuur. Onderzoeksbureau &Flux is daarom gevraagd om een onderzoek uit te voeren naar de gevolgen van het stoppen van GOM met de ontwikkeling in Trappenberg-Kloosterschuur. Naast een bureaustudie op basis van cijfers en ontwikkelingen, zal &Flux ook met enkele glastuinbouwers uit Katwijk in gesprek gaan. Daar kunnen de ondernemers in het gebied de komende weken voor benaderd worden. 

Daarnaast zullen we dit jaar ook met elkaar (gemeente, belanghebbenden en betrokkenen) in gesprek gaan over de toekomst van het grotere gebied Rijnsburg Noord. In Rijnsburg Noord staat de komende jaren veel te gebeuren. Een goed moment om met elkaar de toekomst van Rijnsburg Noord te bespreken. 

Wij houden u de komende tijd op de hoogte van de ontwikkelingen en verwachten eind 2023 te starten met het maken van een nieuwe toekomstvisie voor Rijnsburg Noord. Zolang er nog geen nieuwe toekomstvisie met bijbehorende regels liggen blijft de huidige situatie en regelgeving gehanteerd”.