Onderwijs ontmoet bedrijfsleven en overheid op Vakcollege Rijnmond

Home Nieuws Onderwijs ontmoet bedrijfsleven en overheid op Vakcollege Rijnmond

Dinsdag 20 juni waren we als KOV uitgenodigd op het Vakcollege Rijnmond voor een ontmoeting tussen onderwijs – overheid – ondernemers. Directeur Erik Hazenoot verwelkomde alle aanwezigen en benadrukte het belang van beroepsgericht onderwijs. Naast Techniek kunnen leerlingen van het vakcollege ook kiezen voor praktijklessen op het gebied van Economie, Zorg & Welzijn en is er ook de nieuwe Technische Leergang (de zogenaamde “Techno Mavo”). Er wordt gewerkt naar een aansluiting op het bedrijfsleven, maar ook is er een doorstroom van leerlingen naar het MBO.

Adjunct directeur Ellen van Rooijen prees de hoge opkomst van ondernemers. “Dit zegt iets zegt over de band tussen onderwijs en bedrijfsleven maar ook over de wens van het bedrijfsleven om van betekenis te zijn”. Blij is het vakcollege dan ook met de vele (oriëntatie) stageplekken die het Katwijkse bedrijfsleven biedt. De stages sluiten goed aan bij de praktijklessen. Daarnaast is er het initiatief ’t Klaslokaal. Een winkel/lunchroom waarbij leerlingen de gelegenheid krijgen om te leren hoe het is om een eigen winkel annex horecagelegenheid te runnen. 

Wethouders Knape en Soetendal van de gemeente Katwijk hebben beiden het beleid “afstemming onderwijs – arbeid” in de portefeuille, respectievelijk op lokaal en regionaal niveau. Trots zijn ze op de goede band die er in Katwijk is tussen onderwijs en ondernemers en de mooie ontwikkelingen die hieruit voortvloeien. Een voorbeeld voor de regio.

Er volgde een rondleiding door de praktijklokalen van de afdeling Techniek. Hierna was er volop gelegenheid voor ontmoeting met een drankje en een hapje van de barbecue. Iedereen was het erover eens; dit initiatief is voor herhaling vatbaar.

Klik hier voor het verslag vanuit het Vakcollege Rijnmond.