Lancering voucherregeling voor digitalisering bij ondernemers

Home Nieuws Lancering voucherregeling voor digitalisering bij ondernemers

Lancering voucherregeling voor digitalisering bij ondernemers
Laat digitalisering voor je werken kondigt met trots de nieuwe ronde van de voucherregeling aan die op 9 oktober om 12.00 uur opengaat. Deze regeling is speciaal ontworpen om het mkb in de gemeenten Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Voorschoten en Zoeterwoude te ondersteunen bij hun digitaliseringsinspanningen. Ondernemers kunnen tot € 5.000 terugkrijgen van hun investering.

‘De voucherregeling was in 2022 een groot succes, daarom zijn we erg blij ook dit jaar weer een flink aantal vouchers uit te kunnen geven zodat ondernemers de kansen die digitalisering biedt kunnen verzilveren.’, aldus projectleider Dwayne van der Klugt.

Wat is de Voucherregeling?
De voucherregeling is een financiële stimulans die bedrijven helpt bij het digitaliseren van hun activiteiten. De voucher kan worden gebruikt voor een breed scala aan digitaliseringsprojecten. Van digital marketing, denk aan het verbeteren van een website of webshop, tot cyber security. Afhankelijk van de omvang van het bedrijf kan een ondernemer € 1.000, € 2.500 of € 5.000 ontvangen. Daarbij geldt altijd dat een ondernemer minimaal 25% van de kosten zelf draagt.

Hoe aan te vragen?
Bedrijven die zijn ingeschreven in een van de deelnemende gemeenten en maximaal 50 fte in dienst hebben, kunnen een aanvraag indienen. Zij kunnen zich vanaf 9 oktober 12.00u aanmelden via het formulier op de website digitaliseringwerkt.nl. De aanvragen worden beoordeeld op basis van het ‘first come, first served’ principe. De beoordeling vindt in principe plaats binnen tien werkdagen.

De aanvraag zelf kost slechts een paar minuten, maar enige voorbereiding is wel noodzakelijk. Daarom wordt ondernemers aanbevolen nu in actie te komen en de aanvraag voor te bereiden. Voor hulp daarbij zijn drie coaches beschikbaar. Ook het inplannen van een afspraak kan via de website.

Over Economie071
Economie071 is een onafhankelijke stichting die zich inzet voor de economische ontwikkeling van de Leidse regio. Het project Laat digitalisering voor je werken, waar deze voucher onder valt, is een van de vele initiatieven die deze missie ondersteunen. Meer informatie over de voucherregeling is te vinden op digitaliseringwerkt.nl.

Contact:

Stationsweg 26
2312 AV Leiden
E-mail: d.vanderklugt@economie071.nl