Genomineerden KOV-awards, categorie groeiers

Home Nieuws Genomineerden KOV-awards, categorie groeiers

Boschypaling BV is een ambachtelijke paling-, makreel- en zalmrokerij. Deze producten worden op authentieke wijze gerookt, zijn dagvers en van de beste kwaliteit. Marco van den Bosch: “Wij beleveren visspeciaalzaken, viswinkels, horeca en groothandels. Alles vanuit onze drijfveren: ambacht, passie en kwaliteit. Vooral bij paling is er veel aandacht voor duurzaamheid. We zijn aangesloten bij DUPAN (Duurzaam Paling Fonds), ook wel ESF genoemd. Van iedere kilo verkochte paling draagt Boschypaling een euro af voor de uitzet van glasaal (jonge paling) in de binnenwateren van Nederland. Wij kopen daarom alleen paling bij kwekerijen die gecertificeerde paling kweken.

Vanuit de ‘zandbak’ hebben we alles stap voor stap opgebouwd tot wat het vandaag de dag is. In januari 2019 kregen we de sleutel van ons huidige pand aan de Lijnbaanstraat 7 en op 10 juni 2019 zijn we gestart. Ons team bestaat nu uit 10 vaste medewerkers en 10 parttimers. Inmiddels hebben we ook een winkel aan de Rijnstraat in Katwijk aan den Rijn. En onlangs namen we palingrokerij G. Eveleens in Burgerveen over. Over 5 jaar hopen we een eigen palingkwekerij/rokerij met daarin een streekwinkel en terras te realiseren in Oegstgeest. Zo willen we de komende jaren gestaag verder groeien.”

Marco van den Bosch stelt zich via deze videopitch graag voor. 

Readshop Rijnsburg is dé winkel op het gebied van lezen, dagelijkse service, kantoor, bordspellen, cadeautjes, wenskaarten en heerlijke cappuccino of thee in onze KoffieHoek, zegt Drees Hoek. “Door de ligging met terras aan de Vliet is die een aanwinst voor het winkelcentrum. De hoek wordt ook gebruikt voor lokale activiteiten, zoals een maandelijkse spellenavond. In samenwerking met Welzijnskwartier willen we een ‘Klets en Kleurclub’ organiseren als laagdrempelige manier om mensen kennis te laten maken met kleuren en kleurtechnieken. Ook ontvangen wij regelmatig schrijvers die hun nieuwste boek signeren. Ons assortiment boeken bevat altijd de nieuwste titels en ook bestellen is mogelijk.

We houden van mensen en willen dat onze klanten tevreden zijn. Daarom besteden we veel aandacht aan sfeer en klantvriendelijkheid. Onze medewerkers zijn de winkel. Het is geweldig om ze te zien groeien en ontwikkelen, ieder met hun eigen talent. Het concept van Readshop Rijnsburg wil ik verder uitbreiden in de regio, net als de samenwerking met de bibliotheek, en ook met de spellen zie ik volop kansen.”

Drees en Marianne Hoek stellen zich via deze videopitch graag voor. 

Oomen Opslag

Ondernemer Emile Oomen startte ooit met verhuisbedrijf Oomen Verhuizers. Begin 2021 nam hij samen met zijn vrouw Stephanie, zijn vader Frans en het team van bijna 40 medewerkers een nieuw bedrijfspand op ’t Heen in Katwijk in gebruik. Hier is Oomen Opslag gevestigd: een volledig geautomatiseerde self storage. Uniek in de wereld vanwege het geavanceerde systeem, de omvang en de flexibele service. Vanwege de grote vraag is de capaciteit van 250 opslagcontainers inmiddels verdubbeld. En de combinatie van verhuisbedrijf, self storage en een webshop voor verhuismaterialen blijkt een gouden greep. Het bedrijf draait gasloos en energie-positief: door de combinatie van zonnepanelen en een energieopslagsysteem met accu’s gebruikt men per saldo geen energie uit het net.

Uitdagingen waren er natuurlijk ook. “Zo was er in het begin wel de vraag over het servet of tafellaken. De conclusie was al heel snel: het moet gróót om onze ambities waar te kunnen maken. Het betekende in de praktijk bijvoorbeeld snel en veel investeren in zwaar materieel en in de ontwikkeling van geavanceerde systemen die niemand ooit gebouwd had. Met hard werken, veel enthousiasme en overtuigingskracht staan we waar we nu staan. De vergunningen rondkrijgen voor de hoogbouw, de financiering en het vermarkten van het innovatieve concept kosten de meeste energie. Bouwen aan dit bedrijf geeft mij waanzinnig veel energie”, aldus Emile.

Emile en Stephanie Oomen stellen zich via deze videopitch graag voor.