Genomineerden KOV-awards, categorie gevestigde (familie)bedrijven

Home Nieuws Genomineerden KOV-awards, categorie gevestigde (familie)bedrijven

Floral Trade Group (FTG) is een familiebedrijf dat bestaat uit zelfstandige bedrijven met ieder hun eigen klantfocus. Samen levert FTG een compleet assortiment bloemen, planten en decoratiematerialen aan bloemisten, supermarkten, groothandels, tuincentra en e-tailers. Inmiddels behoort FTG als totaalleverancider tot de top drie in de Europese sierteeltsector. De indeling van de groep in de divisies Vakhandel, Retail, Import en E-tail heeft geleid tot meer focus, een betere klantbediening en meer innovatie.

Wim van der Plas: “Het opbouwen en onderhouden van warme relaties, zoals bij de start, bepaalt nog steeds onze cultuur en strategie. We zijn er trots op dat we vorig jaar ons 50-jarig bestaan konden vieren en dat wat onze vader is gestart in 1971 zich heeft ontwikkeld tot het mooie bedrijf dat Floral Trade Group nu is. Dit danken we mede aan onze ruim 1000 medewerkers die absoluut het verschil maken. Door net een stapje harder te lopen en het iedere dag een beetje beter te doen.

Corona zorgde zeker voor extra uitdagingen, maar als bedrijf bleken wij enorm veerkrachtig en flexibel. We hebben vertrouwen in de toekomst, waarin we duurzaam willen blijven groeien. Met al 14 kinderen in de zaak is de continuïteit van het familiebedrijf gewaarborgd.”

Willem van der Plas stelt zich via deze videopitch voor. 

Horecafamilie Van Klaveren

Met ingang van 2022 bundelen vader Jaap van Klaveren en zijn twee zonen Pieter en Robin de krachten voor een efficiënte bedrijfsvoering van hun horecagelegenheden: Jachthavenpaviljoen De Zuid-Wester, Het Wapen van Kattuk en Brasserie Havenkwartier. Alle drie zijn zij een begrip in Katwijk en hebben hun eigen identiteit en specialiteiten. In het familiebedrijf werkt ook moeder Lies mee. Pieter en Robin zijn beiden ervaren chef-koks.

Het Wapen van Kattuk is bekend vanwege de gerechten op basis van de Franse keuken, maar vooral ‘ook vanwege exotische uitstapjes en vernieuwingen’, zoals Pieter van Klaveren het omschrijft. “We willen blijven verrassen en hebben naast de vaste menukaart ook specialiteiten van het seizoen zoals gerechten met wild of asperges. Ook het speciale VIP-menu met vier gangen en bijpassende wijnen is geliefd.” Brasserie Havenkwartier kenmerkt zich door de klassieke Franse keuken en Hollandse traditionals. Dit restaurant is al in de ochtend open voor koffie en gebak tot de lunch en vervolgens het diner. Ook een high-tea- of high-wine-arrangement is mogelijk. Jachtpaviljoen De Zuid-Wester is open van 1 april tot 1 oktober en is er voor een smakelijke hap tegen een redelijke prijs, voor zowel bezoekers van de haven als anderen. Een unieke locatie voor een bijzonder feestje of een wijn-, whisky-, bier- en gerechtenproeverij.

Robin van Klaveren stelt zich via deze videopitch voor.  

ROEST Concept Store is een winkel voor kleding, cadeaus en sfeerartikelen in het centrum van Katwijk aan Zee. Ondernemers Esther en Roos vertellen: “ROEST is onze lust en leven. We krijgen echt energie van het neerzetten van onze nieuwe collecties. Daarvoor werken we samen met verschillende ondernemers, die allemaal een steentje bijdragen aan ons toffe assortiment. Met zowel handgemaakte producten van kleine ontwerpers als kleding, planten en meubels. We helpen onze klant graag bij het uitzoeken van een origineel cadeau, een nieuw interieur of de perfecte outfit. ROEST is een winkel om lekker te struinen en inspiratie op te doen. In korte tijd is ROEST uitgegroeid tot een mooi concept waar iedereen kan slagen, man, vrouw en kind. We hebben net als andere ondernemers voor grote uitdagingen gestaan tijdens de pandemie. Maar we worden blij van de creativiteit en passie die naar boven komt in deze uitdagende tijden. 

Het online goed neerzetten van onze onderneming is voor ons een grote kans, waar wij zeker nog in hopen te groeien. We zitten sowieso nog vol plannen voor de toekomst. Voor nu willen we eerst het stof van onze laatste uitbreiding – we hebben vorig jaar het pand van de buren erbij getrokken – laten neerdwarrelen.”

Rosanne Wassenaar en Esther Heneman stellen zich via deze videopitch voor.