Eerste Katwijkse Duurzaamheidsweek

Home Nieuws Eerste Katwijkse Duurzaamheidsweek

Van 10 t/m 15 oktober 2022 vindt voor de eerste keer de Katwijkse Duurzaamheidsweek plaats. Een initiatief van Bewust aan de Kust – een collectief van lokale burgerinitiatieven voor een duurzame samenleving – in samenwerking met de gemeente Katwijk en De Groene Uitdaging. Van hen ontvingen we dit bericht met het verzoek dit met jullie te delen.

Tijdens de Katwijkse Duurzaamheidsweek laten de duurzame koplopers en actieve organisaties op dit gebied, zien wat ze zoal doen om Katwijk een stukje mooier te maken. Aan de hand van verschillende themadagen is er een uitgebreid programma deze week, met voor ieder wat wils.
 

Inwoners, organisaties, bedrijven en instellingen die zich ook inzetten voor een duurzaam Katwijk, kunnen tijdens deze week aansluiten en meedoen. Een mooi moment om te laten zien wat er allemaal al gebeurt op het gebied van duurzaamheid in de gemeente Katwijk. Interesse om mee te doen? Lees dan verder en meld jouw activiteit aan via info@katwijkseduurzaamheidsweek.nl! 

Initiatiefnemer Bewust aan de Kust zegt hierover: “Binnen de dorpskernen Valkenburg, Rijnsburg, Katwijk aan den Rijn en Katwijk aan Zee zijn al verschillende organisaties en inwoners aan de slag met duurzaamheid. Daar zijn wij natuurlijk hartstikke blij mee en trots op! Daarom willen wij de duurzame doeners niet alleen de aandacht geven die ze verdienen, maar ook anderen de kans te geven om hiermee kennis te maken. Want duurzaamheid kan je op ontzettend veel verschillende manier ervaren. Wat dacht je van proeven, leren, maar ook besparen? En, je kunt ook zelf je steentje bijdragen!” 

Interesse om aan te haken?
Heeft jouw onderneming een duurzaam initiatief, een actie of een mooi product waarmee je inwoners tijdens deze week kennis wilt laten maken? Laat dit dan vooral weten via info@katwijkseduurzaamheidsweek.nl! Laat daarin ook weten in welk thema dit het beste zou passen. We zouden het ook erg op prijs stellen als jullie een poster van de Katwijkse Duurzaamheidsweek willen ophangen, waar daar ruimte voor is. 

Tijdens de Katwijkse Duurzaamheidsweek is er aandacht voor deze duurzame thema’s: 

n
  n
 1. Klimaat en klimaatadaptie
 2. n
 3. Natuur, biodiversiteit en plastic
 4. n
 5. Energie –opwekken en besparen
 6. n
 7. Duurzame mobiliteit
 8. n
 9. Circulaire Economie
 10. n
 11. Gezonde voeding en bewust leven met natuur en milieu 
 12. n

De komende tijd houden we je op de hoogte via de website www.katwijkseduurzaamheidsweek.nl