Volle bak bij Evenementen Platform Katwijk Marketing

Ruim 50 vertegenwoordigers van verschillende lokale evenementen waren aanwezig bij het vijfde Evenementen Platform; Katwijk Marketing kijkt terug op een geslaagde bijeenkomst. Het platform kwam op dinsdagavond 3 november bijeen in het recent geopende Dorpshuis van Valkenburg.

 

Piet de Vries en Annemarie Guijt van Katwijk Marketing opende de avond met een terugblik op het toeristisch seizoen van 2015. De vele evenementen gedurende het hele seizoen werden druk bezocht en gewaardeerd door bewoners van en bezoekers aan Katwijk. De avond stond in het teken van de evenementen, zo werd onder andere ingegaan op het KW! Label. Daarnaast kwam de campagne DIT! is Katwijk aan bod. Het team Vergunningen van de gemeente Katwijk verzorgde een evaluatie met aandacht voor het evenementenplein en de samenwerking met organisatoren van evenementen. Vervolgens werd vooruit gekeken naar het evenementenseizoen 2016.

Toeristische Agenda

Wethouder toerisme Jacco Knape presenteerde de hoofdlijnen van de recent vastgestelde Toeristische Agenda van de gemeente Katwijk. Dit beleidsstuk geeft de visie en ambitie weer op de toekomst van de toeristische sector in Katwijk. De wethouder benadrukte dat de partijen samen moeten werken om de beoogde 5% groei per jaar in de toeristisch sector te behalen. Ook vertaalde hij enkele aspecten van de Toeristische Agenda naar ontwikkelingen die voor evenementenorganisatoren van belang zijn.

Mooie vertegenwoordiging

Piet de Vries van Katwijk Marketing is tevreden over de opkomst. “Wij zijn blij dat we weer zoveel enthousiaste vrijwilligers mochten begroeten. We waarderen hun aanwezigheid zeer.” Ook de ruime vertegenwoordiging van de diverse relevante disciplines van de gemeente Katwijk en de veiligheidsdiensten stemt De Vries tot tevredenheid. “Voor een goede samenwerking tussen alle betrokken partijen is het nuttig dat juist deze functionarissen ook aanwezig zijn bij de platformbijeenkomsten. Door het informele karakter van de bijeenkomsten wordt de drempel verlaagd om met elkaar in gesprek te blijven en samen na te denken over mogelijke verbeterpunten.”

Netwerken

Na het formele gedeelte van de avond was er gelegenheid om te netwerken. De aanwezigen konden met elkaar napraten of één van de medewerkers van de gemeente of Katwijk Marketing aanspreken. Hier werd dan ook flink gebruik van gemaakt. Hoofdonderwerpen van gesprek waren de kalender voor 2016 en het KW! Label.

Meer weten? Ook aansluiten bij het Evenementen Platform? Neem contact op met Annemarie Guijt van Katwijk Marketing, (071) 303 07 07.