Genomineerden KOV-awards, categorie starters

Home Nieuws Genomineerden KOV-awards, categorie starters

B & B de Petrakerk
Huibert en Reina Kralt: “Na 30 jaar werken in vaste dienst wilden we iets anders. Toen we de Petrakerk in Rijnsburg konden kopen, ontstond het idee om die te verbouwen tot volledig duurzaam woonhuis. Met daarin een bijzondere B&B voor toeristen en bedrijven om medewerkers kort of lang onder te brengen. De persoonlijke band met juist deze kerk, maakt dit project voor ons extra bijzonder. Wij zijn hier getrouwd en, net als Huibert zelf, zijn onze kinderen in de Petrakerk gedoopt. De kerkbank waarop de familie Kralt 70 jaar lang zat, heeft een prominente plek in de bar gekregen.

Het pand is volledig energieneutraal verbouwd door extra isolatie, 96 zonnepanelen en warmtepompen. Bovendien is er overal vloerverwarming aangelegd.

In coronatijd bleven we gelukkig open, maar het aantal gasten was minder. We willen graag onze B&B nog beter op de kaart zetten, zodat mensen bewust voor ons kiezen. Wist u dat B&B Petrakerk ook een vergaderzaal en trainingsruimte heeft? Leuke vergaderarrangementen zijn dus mogelijk. We werken zonder personeel. Het oude kostersechtpaar helpt ons bij het onderhoud van de kamers en de ontvangst van gasten tijdens onze vakanties.”

Huibert en Reina stellen zich via deze videopitch graag voor. 

Strandcamping Zuidduinen
Strandcamping Zuidduinen is dé vakantiebestemming voor mensen die willen genieten van de combinatie strand, duinen en steden. Rozemarijn Dees: “Als jong meisje ben ik hier opgegroeid; mijn ouders beheerden de camping. In 2020 kreeg ik de kans om dit prachtige bedrijf over te nemen. Het is heerlijk om buiten te werken en mensen een fijne vakantie te bezorgen. Corona maakte de start niet eenvoudig: de opening werd noodgedwongen een maand uitgesteld en daarna moesten we nog ruim 6 weken door met een gesloten sanitairgebouw. Maar positief is dat mensen vakantie in eigen land weer meer waarderen. En terecht, want Nederland is prachtig!

De komende tijd ligt onze focus op nog meer kwaliteit en natuurbeleving. De ondergrondse infrastructuur is al vervangen. Deze winter hebben we volop nieuw groen aangeplant en schelpenpaden aangelegd. Volgende winter staat de bouw van een nieuw circulair centrumgebouw gepland. Zo hopen wij steeds meer gasten te ontvangen die tijdens hun verblijf genieten van de natuur.”

Rozemarijn stelt zich via deze videopitch graag voor.

 

Fit with True-D
Trude Kuijt van True-D laat iedereen ‘buiten gewoon bewegen’, onder meer via outdoor fitness en winterzwemmen om zo te werken aan de fittere versie van jezelf. “Mijn trainingen zijn steeds weer anders en dus altijd een verrassing. Na 16 jaar opgesloten te hebben gezeten als gevangenbewaarder geniet ik van het buiten zijn en de vrijheden die dit geeft. Vroeger was ik zelf zeker niet sportief en ik gebruikte elk excuus om dat ook niet te hoeven zijn. Mooi om dit ook in mijn klanten te herkennen en ze zo te begeleiden dat de motivatie overwint.”

Pas sinds dit jaar werk ik volledig zelfstandig in mijn eigen bedrijf. Corona was voor veel mensen een motivatie om buiten te trainen. Ik ben deze gekke tijd dus dankbaar. Mijn bedrijf groeit omdat mensen juist naar buiten willen. En sporten was het uitje in de tijd van de lockdown. Aan creativiteit geen gebrek om aan het werk te kunnen wanneer er weer een nieuwe maatregel was. Wat de toekomst mij over vijf jaar brengt, kan ik niet voorspellen. Ik wil graag nog meer mensen in beweging krijgen! De groei zal doorzetten en ik leer zelf nog iedere dag, als mens en als ondernemer.” 

 Trude stelt zich via deze videopitch graag voor.