Bedrijfsbezoek en gemeentelijk overleg

21 juli was het jaarlijks overleg met het College van B & W en het bestuur van de KOV. Op de agenda stonden diverse agendapunten. Zo is gevraagd naar de status van de opkoop van snippergroen door bedrijven en de marketing van Katwijk. Ondernemen na coronatijd kwam aan de orde evenals het belang van het tijdig signaleren van armoede, schulden en laaggeletterdheid bij personeel door ondernemers.

Daarnaast stond de ruimte voor bedrijventerreinen op de agenda. Met een busrit over alle Katwijkse bedrijventerreinen werd gevisualiseerd welke knelpunten en problemen er zijn in de gemeente. Tips en aandachtspunten werden gedeeld vanuit de ondernemerskant.

De ochtend werd afgesloten met een bezoek aan de leliekwekerij Lilies of life. Al 90 jaar een familiebedrijf dat nu gerund wordt door de derde generatie. Een innovatieve en klantgerichte kwekerij met als motto “u vraagt, wij draaien”. Tijdens een rondje door de kas vertelde Gerben Ravensbergen, een van de huidige directieleden, over de in- en outs van het bedrijf en toonde hij hoe de automatisering en technische apparatuur veel werk heeft overgenomen dat 90 jaar terug handmatig en op de knieën werd gedaan. Besproken werd ook tegen welke zaken ze aanlopen zowel op personeels- als ruimtegebied en welke samenwerkingen ze zijn aangegaan met andere bedrijven om op het gebied van lelies marktleider te zijn. Met voor iedereen een prachtige bos lelies vertrok de groep terug naar het gemeentehuis, waar deze informatieve ochtend werd afgesloten.