Afscheid Jan Bart van der Plas

Op de algemene ledenvergadering hebben het bestuur en de leden van de KOV afscheid genomen van Jan Bart van der Plas als bestuurslid. In februari van dit jaar werd hij getroffen door een herseninfarct. “Dat betekende,” aldus voorzitter Peter Jongejan, “dat hij op advies van zijn artsen prioriteiten moest stellen. Na een periode van negen jaar, koos Jan Bart er logischerwijs voor om het bestuurslidmaatschap te beëindigen.”

“We zullen je missen,” benadrukte de voorzitter van de KOV. “Niet alleen je inbreng, je betrokkenheid bij het lokale ondernemen, maar vooral ook vanwege je humor. Je was op de bijeenkomsten en vergaderingen niet alleen een innemend persoon, maar vooral ook iemand die wist te binden. Naast de functie als vicevoorzitter, was je lid van het redactieteam en maakte je deel uit van een aantal overlegvormen waar de KOV in vertegenwoordigd is. We bedanken je voor je inzet en wensen je toe wat het belangrijkst is: een goede gezondheid.” Behalve een bos bloemen overhandigde Peter Jongejan een passend cadeau aan het scheidend bestuurslid.

Dankwoord
In zijn dankwoord memoreerde Jan Bart de reden waarop hij in 2009 toetrad tot het bestuur. “Niet omdat ik dat per se graag wilde, maar omdat Peter Jongejan mij vroeg. Hij gaf daarbij onder andere aan dat ik als jonge ondernemer nuchter ben en “met beide benen op de grond midden in de Katwijkse samenleving sta.” Jullie begrijpen,” zei Jan Bart, “dat ik tegen zoveel positieve woorden geen nee kon zeggen.”

“Nu ik na vanavond geen deel meer uitmaak van het bestuur,” vervolgde Jan Bart van der Plas, “kan ik benadrukken dat de bestuursleden (inclusief het secretariaat) waanzinnig veel werk verzetten. Werk wat jullie als ondernemer absoluut ten goede komt. Zij doen dat als vrijwilliger met een passie voor ondernemen.”

Gezondheid
Over zijn gezondheid was Jan Bart open: “Ik ben nu nog in revalidatie in het Rijnlands Revalidatiecentrum in Leiden. Met name concentratie en geheugen zijn een zaak waar we hard aan werken. De artsen zijn positief, dus ben ik dat ook. Mijn vrouw en ik hebben daarbij veel respect over de wijze hoe deze mensen mij en anderen hierin begeleiden.”

Tenslotte zei Jan Bart op de algemene ledenvergadering iedereen hartelijk te danken voor de steun en het support die hij als medebestuurslid kreeg. Daarnaast bedankte hij voor het medeleven gedurende de afgelopen periode: Dat was overweldigend. Als ik me weer wat beter voel, hoop ik uiteraard de bijeenkomsten te blijven bezoeken. Want, betoonde hij, SAMEN zijn wij de KOV.”