KOV op bezoek bij de Wittebrug Autogroep

Met zeshonderd medewerkers, ongeveer 300 miljoen euro aan omzet en het verzorgen van circa 190.000 uren garagediensten op jaarbasis, is de Wittebrug Autogroep van betekenis in de autobranche. Directeur Emiel van Egmond gaf in een leerzame en met beelden ondersteund betoog de leden van de KOV een compact overzicht van de onderneming. Een hartelijk welkom tevens in het autobedrijf, dat in het Noordwijkse deel van het bedrijventerrein Klei Oost gevestigd is. Behalve een warm ontvangst zorgde de gastgever maandag 6 november jl. voor een heerlijke maaltijd, een passend drankje en een leuke attentie bij vertrek. 

Alhoewel directeur Emiel van Egmond normaal Den Haag als werkplek heeft, is hij regelmatig op de vestiging in Noordwijk van de Wittebrug Autogroep te vinden. De in Rijnsburg woonachtige Van Egmond zei blij te zijn met de grote opkomst van leden van de Katwijks ondernemersvereniging tijdens de kennismakingsbijeenkomst in hun pand.
In het pand vindt de verkoop en het onderhoud van de Volkswagen plaats. Een ruim en overzichtelijk pand, waar naast de ruim honderd aanwezige ondernemers uiteraard een aantal fraaie auto’s van het bekende Duitse automerk stonden. “Onze onderneming voert daarnaast ook de merken Seat en Skoda en biedt de zakelijke klant allerlei vormen van vervoer aan. We afficheren ons steeds vaker als mobiliteitscentrum. Een vorm waarop straks Joost Kooreman een verdere toelichting geven zal.”
Van Egmond gaf aan dat Wittebrug twee jaar geleden het pand in Noordwijk, een groot deel van de medewerkers en de daar uitgevoerde activiteiten heeft overgenomen.
“Wat we graag willen is de ondernemersgeur in dit pand brengen. Op de eerste plaats door u te ontvangen, maar ook door aan te geven dat we voor u van betekenis kunnen zijn. Veel geïnteresseerden oriënteren zich tegenwoordig op de site. Daar vindt u dan ook alle relevante informatie. Maar natuurlijk staan alle medewerkers, en in het bijzonder vestigingsmanager Tim Verwoerd, u hier graag te woord. Daarbij zijn kernbegrippen als duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen bij ons belangrijke uitgangspunten.“

Winterbandenwissel
De vestiging Wittebrug is dealer voor Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA en Volkswagen Bedrijfswagens. “Het dealerbedrijf is met zestien vestigingen actief in de regio Haaglanden, Westland, Leiden e.o. en de Duin- en Bollenstreek. Tot de Wittebrug Autogroep horen de dealerbedrijven, alsmede een leasebedrijf en twee schadeherstelbedrijven. De kernwaarden die de onderneming hanteert zijn transparantie, vakkundigheid en een persoonlijke benadering. We bieden, kort samengevat, onze klanten alles rond mobiliteit, en dat onder één dak,” aldus Van Egmond. “Het bedrijf is in 1939 opgericht. In 1947 is het dealercontract van Volkswagen ondertekend. Vanaf 1974 is ook Audi toegevoegd aan de stal en vanaf 1988 geldt dat tevens voor SEAT. In 2015 heeft Wittebrug deze vestigingen van Kamsteeg overgenomen en daarbij was ook de eerste ŠKODA vestiging van Wittebrug een feit.”
Adviseur Joost Kooreman ging na de inleidende woorden van directeur Van Egmond in op het concept mobiliteit. “Middels onze mobiliteitskaart hebben we een concept ontwikkeld en in de markt gezet, dat onze klant geheel ontzorgt bij het bewegen van A naar B.”
Tenslotte hield Tim Verwoord een quiz en vroeg de aanwezigen hoeveel winterbandenwissel het bedrijf in Noordwijk op jaarbasis doorvoerde en hoeveel liter olie er per jaar ververst werd. De antwoorden waren respectievelijk 3991 wisselingen en 10.345 liter. John Brouwer bleek het aantal wisselingen nagenoeg precies te weten. Dat gold ook voor Jan Taillie, die met 9050 liter het dicht bij het antwoord op vraag 2 zat. Inmiddels was het buffet geopend en werden de aanwezigen voorzien van een heerlijke maaltijd.

Mededelingen
De bijeenkomst bij Wittebrug in Noordwijk werd dit keer geopend door vicevoorzitter Jan Bart van der Plas. Hij bedankt Wittebrug Noordwijk voor de hartelijke ontvangst. Jan Bart van der Plas noemde tevens een aantal mededelingen vanuit het bestuur:
- KOV is blij met de nieuwe visie “regionale bereikbaarheid” van de gemeente Katwijk. De gemeente, provincie én Rijkswaterstaat hebben geconstateerd dat met de komst van de RijnlandRoute nog niet alle bereikbaarheidsproblemen in onze regio (gebied tussen Den Haag en Amsterdam) zijn opgelost en dat de mobiliteitsagenda moest worden aangepast. De verkeerssituatie rondom de Duinvallei, de Pioniersbaan en de aanpak van de A44 worden meegenomen in de plannen voor na de Rijnlandroute;
- Op 15 november zit een deel van het KOV-bestuur om de tafel bij de Commissaris van de Koning; de heer Jaap Smit. Doel is om de lijnen en verbinding tussen de provincie enerzijds en de ondernemers uit Katwijk korter en directer te maken, elkaar meer direct te informeren en waar mogelijk te inspireren;
- Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 zitten er in de maand november ook verschillende lokale fracties om de tafel met het bestuur van de KOV.
“Hebt u als ondernemer aandachtspunten voor ons voor eerdergenoemde gesprekken? Laat het ons weten”, aldus Van der Plas. Tenslotte gaf de vicevoorzitter van de KOV aan dat op maandag 4 december de eerstvolgende KOV-bijeenkomst plaatsvindt. “Nieuwe leden krijgen die avond de gelegenheid zich kort aan de aanwezige KOV-leden voor te stellen. De begroting 2018 wordt die avond eveneens aan u voorgelegd.”

Klik hier voor een film over Wittebrug Business Center

Klik hier voor een film over Wittebrug Noordwijk