Home Leden Liften-en Machinefabriek Lakeman B.V. 

Liften-en Machinefabriek Lakeman B.V. 

Liften- en Machinefabriek Lakeman BV is in 1911 in Voorhout aangevangen als smederij en opgericht door J.Lakeman. In decennia erna ontwikkelde het bedrijf zich tot een kleine (constructie)werkplaats en werd in de vooroorlogse jaren voortgezet door zijn zoon Jo Lakeman.

Het familiebedrijf breidde zich uit en groeide door tot een kleine fabriek van machines ten behoeve van de bollenteelt, kassenbouw en landbouw. Het wassen van bollen in ketels en de opslag van bollen op zolders leidde tot de ontwikkeling van de eerste mechanisch aangedreven hefinstallaties. Deze hefinstallaties werden verder doorontwikkeld tot goederen- en personenliften welke moesten gaan voldoen aan de strenger wordende eisen en voorschriften van de Arbeidsinspectie.

In de zeventiger jaren werd het bedrijf voortgezet door de derde generatie Joop Lakeman (senior) welke de activiteiten van het bedrijf toespitste op alleen nog de productie van (klein)goederen- en personenliften. De ontwikkeling van normen en voorschriften voor liftinstallaties en de verplichte keuring vna liftinstallaties door het Liftinstituut resulteerde in een verdere ontwikkeling van veilige liftinstallaties.

In 1984 is het bedrijf overgenomen door de 4e generatie Joop Lakeman (junior) en vormt samen met zijn neef Perry van Gerven de huidige directie van het bedrijf.

Over Liften-en Machinefabriek Lakeman B.V. 

Contactgegevens
Liften-en Machinefabriek Lakeman B.V. 
Tel: (071) 402 93 28
Fax: (071) 403 27 03
E-mail: info@lakeman.nl
Site: lakeman.nl

Bezoekadres
Lageweg 8
2222 AG
KATWIJK ZH

Postadres
Lageweg 8
2222 AG
KATWIJK ZH

Joop Lakeman 

Directeur / eigenaar 

  Perry  van Gerven

 Directeur