persbericht KOV-awards


Persbericht

 

Katwijk, 21 maart 2022

De KOV-award als waardering voor ondernemerschap

De Katwijkse Ondernemersvereniging (KOV) heeft de KOV-awards in het leven geroepen. Een onderscheiding en eerbetoon aan ondernemers.

Waarom een onderscheiding en eerbetoon?
Een onderneming hebben betekent continu in beweging zijn. Je houdt niet alleen je bedrijf draaiend, maar bent ook doorlopend bezig met nieuwe ideeën en efficiencyslagen. Want “stilstand blijkt vaak achteruitgang”. De laatste jaren zat het economisch tij niet voor iedereen mee. Ook voor de toekomst zijn er weer volop uitdagingen. Maar ondernemers gaan niet bij de pakken neerzitten. Inventief en creatief slaan ze steeds weer nieuwe wegen in om te kunnen overleven. Voorzitter Anne Heijnen: “het is goed dat waardering wordt uitgesproken voor ondernemers en het getoonde ondernemerschap. Via de KOV-awards willen we daar uiting aan geven”.

Proces
Het bestuur van de KOV heeft een lijst opgesteld met allerlei bedrijven die hen in het afgelopen jaar zijn opgevallen; zowel leden als niet-leden.  De jury, bestaande uit wethouder Jacco Knape en de ondernemers Nicoline Schuitemaker, Arie Balkenende en Willem van den Eijkel hebben uit deze lijst de genomineerden geselecteerd.

De genomineerden
Er zijn drie categorieën: starters, groeiers en gevestigde (familie)bedrijven. Afgelopen week werden alle genomineerden via een videopitch en korte presentatie aan de leden van de KOV bekend gemaakt.

In de categorie starters zijn de volgende bedrijven genomineerd: Huibert en Reina Kralt met hun B&B de Petrakerk. Rozemarijn Dees van Strandcamping Zuidduinen en Trude Kuijt van Fit with True-D.

In de categorie groeiers vinden we Marco van den Bosch en Wim Vos van Boschypaling, Marianne en Drees Hoek van Readshop Rijnsburg en Emile en Stephanie Oomen van Oomen Opslag.

In de categorie gevestigde (familie)bedrijven vinden we Willem van der Plas van de Floral Trade Group, de horecafamilie Van Klaveren en Esther Heneman en Rosanne Wassenaar van ROEST Conceptstore.

Op de website van de KOV (www.kovkatwijk.nl) zijn alle presentaties en de genomineerden te vinden.

Uitreiking
De leden van de KOV kunnen hun stem uitbrengen en per categorie hun winnaar kiezen. In een feestelijke bijeenkomst op dinsdag 7 juni zullen de awards worden uitgereikt. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 2.000 voor de winnaar van elke categorie. De helft van dit geldbedrag dient geïnvesteerd te worden in een (gezamenlijk) initiatief ter bevordering van Katwijks Ondernemerschap.

 

Foto genomineerden. Op de foto ontbreekt Willem van der Plas van de Floral Trade Group.