Nieuwe seizoen KOV start met gezellige vaartocht en BBQ in restaurant H2O

Traditiegetrouw opende de Katwijkse Ondernemersvereniging (KOV) het nieuwe seizoen met een vaartocht. Een lint van negen sloepen met aan boord, naast de schipper, circa twaalf opvarenden voeren vanaf Jachthaven Marina Rijnsburg een rondje Leiden. Aan boord was een aantal van ruim 100 ‘opstappers’. Tevens aanwezig bij de aftrap was burgemeester Cornelis Visser. Hij gaf aan graag kennis te maken met de KOV en de leden van de ondernemersvereniging. Onder de aanwezigen deze bijeenkomst bevonden zich vijf nieuwe leden. Voorzitter Peter Jongejan heette ook hen welkom en stelden deze nieuwe leden in een persoonlijke, korte karakteristiek aan de leden voor.

De sloepentocht startte de eerste maandag in september rond 17.00 uur bij Jachthaven Marina Rijnsburg. Een vaartocht van circa twee uur - aangevoerd door ‘schipper’ Gerrit Ravensbergen die eerder deze week de route reeds verkende - via de Oude Rijn naar Leiden. Daar werd gekoerst langs Museum Volkenkunde, de Maresingel, langs de Haarlemmerweg en uiteindelijk richting Warmond en daarmee het Additioneel Kanaal. Aan boord van de sloepen waren hapjes en drankjes, zodat de leden onderweg heerlijk van de versnaperingen konden genieten. Op deze wijze was er een prima atmosfeer geschapen om informeel met elkaar gesprekken te voeren en bijvoorbeeld de vakantie-belevenissen te delen. Terug in de jachthaven volgde een hartelijk ontvangst bij restaurant H2O, waar een fantastisch barbecuebuffet met een hapje en drankje voor de leden klaar stond.

Welkom

Voorzitter Peter Jongejan heette, staand op een picknicktafel, rond 17.00 uur de aanwezige leden en genodigden hartelijk welkom bij deze eerste bijeenkomst na de zomervakantie. “Een speciaal welkom aan burgemeester Cornelis Visser, die vandaag voor het eerst een KOV-bijeenkomst bezoekt. Hij heeft al aangegeven regelmatig aanwezig te willen zijn, omdat hij graag met de ondernemers kennismaakt en op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen op economisch- en ondernemersgebied,” aldus de KOV-voorzitter.

Een speciaal welkom was er ook aan vijf nieuwe leden, respectievelijk: Sandra Grimbergen en Jacqueline de Heer van de winkel De Kledingkade. Hun bedrijf handelt in tweedehands dames- en kindermode. Nick de Jager van de Ancora Adviesgroep. Een onderneming voor verzekeringen, hypotheken, pensioenen, bankzaken en andere financiële diensten. Gerben Janson van de Leidse Letselschade Advocaten. Een adviseur bij letselschade en tevens een letselschadeadvocaat. Tenslotte noemde Peter Jongejan de deze middag helaas afwezige Ruth van der Weijde van Zuigservice Nederland. Het bedrijf heeft machines geoptimaliseerd en in eigen beheer die in kleine ruimtes (bijvoorbeeld in kruipruimtes) het opzuigen en direct verpakken van schadelijke stoffen, zoals met asbest verontreinigde oppervlaktes, goed kunnen uitvoeren. In het eerstvolgende KOV-magazine verschijnt meer info over deze nieuwe leden. “Welkom in elk geval binnen onze kring”, benadrukte Peter Jongejan.

Bedankt

Voordat de vaartocht startte bedankte Peter Jongejan alle kapiteins. “Super dat jullie je collega-leden de kans bieden mee te varen. Hartelijk dank: Peter Ouwehand, Ton van Leeuwen, Stefan van der Laan, Arie Zwaan, Jean Lingg, Piet de Vries, Gerrit Ravensbergen, Willem van Klaveren en Hans Jongeneel. En dan nu: in de boten. Goede vaart allen en tot straks bij H2O.”