Is jouw bedrijf al aangemeld voor Stagebeurs071?

Ben je een erkend leerbedrijf en heb je een mbo stageplaats of leerwerkplek? Meld je dan vóór de zomervakantie aan voor de online Stagebeurs071. Dat kan via www.stagebeurs071.nl. De online stagebeurs vindt plaats op donderdag 2 september van 15.30 tot 17.30 uur. Maak dan persoonlijk kennis en vind zo de juiste student voor jouw bedrijf. Er worden plaatsen gezocht voor alle opleidingen. De eerste 170 stageplaatsen zijn inmiddels online zichtbaar. Meld je ook aan! 

Door COVID is het stagetekort onder met name mbo-jongeren erg opgelopen. Om dit probleem om te lossen zijn partners van Economie071 het Stagepact071 gestart. Het pact bestaat uit verschillende acties om bedrijven te motiveren om (weer) stageplaatsen en leerwerkplekken aan te bieden. 

Voor het vinden van de juiste match tussen student en bedrijf, wordt de online Stagebeurs071 georganiseerd. Bedrijven worden opgeroepen om nu stageplaatsen aan te bieden op www.stagebeurs071.nl zodat studenten zich kunnen oriënteren. Vervolgens maken de studenten via een handig systeem een aantal afspraken voor één op één gesprekken met deelnemende bedrijven. Na de zomer vinden deze gesprekken plaatst tijdens de online Stagebeurs071 op 2 september. 

Bedrijven en organisaties die een stageplaats of leerwerkplek aanbieden moeten erkend zijn als stagebedrijf door Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Een aanvraag hiervoor kan eenvoudig gedaan worden via de website Leerbedrijf worden | SBB (s-bb.nl)

Bedrijven die niet online aanwezig kunnen zijn, kunnen contact opnemen met stagejager Cynthia Romijn. Zij gaat vervolgens aan de slag met het vinden van een koppeling tussen vraag en aanbod. Zij is bereikbaar via stagejager@economie071.nl.