Van de voorzitter

Vorige week werd ik geïnterviewd over de rol van ondernemersverenigingen in de afgelopen periode. Het viel de schrijver op dat de geluiden vanuit Katwijk veelal positief zijn. Ook in onze gemeente is er veel corona-leed, maar in plaats van geklaag klinkt er juist veel daadkracht. De mouwen worden wat verder opgestroopt. En in plaats van steun wordt er aan de gemeente juist gevraagd om meer ruimte om te kunnen ondernemen.

Ik word daar ontzettend trots van. Trots op de ondernemerszin in Katwijk en trots op onze leden!

Het afgelopen jaar hebben we als vereniging behoorlijk moeten schakelen. Hoe onderhoud je de onderlinge contacten als contactbijeenkomsten niet meer kunnen? Kleinere bijeenkomsten, een keer wandelen met elkaar, een digitale algemene ledenvergadering. Het blijft allemaal wat onbevredigend.

Hierover sprak ik met Elles in 't Veld, sinds vorig jaar voorzitter van de ondernemersvereniging in Alphen aan den Rijn. Een mooi gesprek over de uitdagingen die we delen en het blijven zien van de kansen die er zijn.

Anderhalve week terug had ik ook een gesprek met vier van onze leden, allen accountant, over de gevolgen van corona. Niet alleen welke impact alle maatregelen op hun klanten hebben, maar ook wat het doet met hun eigen bedrijfsvoering. Inspirerend om elkaar zo te spreken en ervaringen uit te wisselen. In het komende magazine een mooi verslag van dit gesprek.

We hopen dat we later dit jaar weer een paar echte contactbijeenkomsten kunnen organiseren. Tot die tijd willen we doorgaan met alternatieve manieren om onze leden met elkaar in verbinding te brengen en te houden. Als bestuur denken we hier hard over na. Maar een vereniging ben je met elkaar. Aarzel dus vooral niet om ideeën daarvoor met ons te delen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we samen een mooie agenda kunnen maken! 

Een hartelijke groet ook namens de andere bestuursleden,

Anne Heijnen