Uitnodiging: 071 Ondernemend Dichtbij

Samen met VNO-NCW en de Rabobank organiseert Economie071 in de aanloop naar een (hopelijk) fysieke Ondernemersdag071 in het najaar, een aantal digitale bijeenkomsten onder de naam ‘071 Ondernemend Dichtbij’. De eerste online editie vindt plaats op donderdag 4 juni. De andere edities staan gepland op 2 juli en 2 september. De opzet is om regionale ondernemers met elkaar te verbinden en tot een goede informatie- en ideeënuitwisseling te komen in tijden van corona. We ontvingen deze uitnodiging:

Beste ondernemer,

Het coronavirus raakt inmiddels meer dan alleen onze gezondheid, het raakt ons als ondernemers linksom of rechtsom allemaal. Maar hoe gaan MKB-ondernemers om met de coronacrisis? Tegen welke problemen lopen we in de regio aan? Welke aanpassingen zijn er lokaal al doorgevoerd en waar liggen de kansen voor de toekomst? Ondernemersdag071 geeft een update over onze regio tijdens een digitale bijeenkomst.

Met ‘071 Ondernemend Dichtbij’ komen we online naar je toe. Volg ons op donderdagmiddag 4 juni vanaf 16:00 uur live vanuit Brasserie Buitenhuis. Een zestal regionale ondernemers wordt in beeld gebracht. Een reflectie daarop wordt vervolgens, aan tafel bij Gerda Schukking, geven door Martijn van Pelt (ondernemer, Economie071 en VNO-NCW West), Erik Versnel (Rabobank Leiden-Katwijk) en Nicoline Schuitemaker (Schuitemaker Vis). Ook delen ze cijfers van recente onderzoeken in de regio en voor specifieke branches.


Programma

 

16:00 uur

Welkom en introductie onderwerpen en gasten

16:05 uur

Wat leeft er een speelt er in de horeca?
Met Henny Schaap (Beachclub Zomers & Het strand) en Paul Herman (Kon. Horeca Nederland-Leiden en o.a. De Vergulde Kruik en (nieuw) Flat White)

16:20 uur

Wat leeft en speelt er rondom handelsbedrijven?
De sierteeltsector is hard getroffen door de coronacrisis. Wat betekent dit voor onze regio als het gaat om arbeidsplaatsen, distributie en verkoop? Hoe hebben Martijn van Noort (Floral Trade Group) en Jim van Haaster (de Bosrand) wijzigingen doorgevoerd binnen hun bedrijfsvoering?

16:30 uur

Wat leeft en speelt er rondom zakelijke dienstverlening
Tenslotte nemen Joke Brouwer (Brouwers Tours) en Ivo van Oerle (Van Oerle Nettpro schoonmaakdiensten) ons mee in hoe zij de komende maanden tegemoet zien als het gaat om thuiswerken en de anderhalvemeter- samenleving. Mogen medewerkers naar kantoor? En wat hebben wij geleerd van deze coronacrisis?


Aanmelden
Wil jij ‘071 Ondernemend Dichtbij’ niet missen? Meld je dan hier aan. Een aantal dagen voorafgaand aan het event, ontvang je een link waar je op donderdagmiddag 4 juni mee kunt inloggen. Heb jij een vraag aan de specialisten? Mail deze dan naar info@ondernemersdag071.nl en wie weet komt jouw vraag ter tafel.

Graag ‘tot ziens’ op 4 juni!

Met vriendelijke groet,
De organiserende ondernemersverenigingen