Diverse handige links en tools in coronatijd

 • KvK corona regelingen check
  Op basis van een paar vragen, krijg je inzicht in de (fiscale) regelingen die mogelijk op jouw bedrijf van toepassing zijn. Het is een snelle check die leidt naar de voor jou belangrijkste regelingen. Niet alle regelingen zijn opgenomen en er blijven uitzonderingen.
  Doe de check hier.

 • VNO-NCW en MKB hebben een tool ontwikkeld om inzicht te krijgen in relevante steunregelingen van overheden en financiële instellingen. 
  In 3 eenvoudige stappen zie jij de financiële toekomst van jouw organisatie tijdens de corona-crisis.
  Stap 1: Vind jouw organisatie in de zoekmachine
  Stap 2: Bekijk en bereken de voor jou relevante regelingen
  Stap 3: Zie de impact van die regelingen op jouw organisatie en cashflow
  Doe de check hier.

 • Op www.mijncoronaprotocol.nl vind je protocollen voor verschillende branches, praktijkvoorbeelden en de veel gestelde vragen over de protocollen

 • Werkgeversorganisaties, gemeenten, vakbonden en de landelijke overheid slaan de handen ineen om werkend Nederland zo goed mogelijk door de coronacrisis heen te helpen. Via de lancering van het platform NLwerkt door brengen de organisaties vraag en aanbod op de arbeidsmarkt samen. Dit maakt snelle matches in de regio mogelijk om mensen tijdens deze crisis aan het werk te houden en sectoren van voldoende personeel te voorzien.

 • Werkgeversorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW en vakcentrales FNV en CNV hebben gezamenlijk vanuit het SER-Arboplatform en de Stichting van de Arbeid een handreiking ontwikkeld om bedrijven te helpen om gezond en veilig te werken. Bedrijven kunnen maatregelen uit de handreiking overnemen om het risico op besmetting met het coronavirus binnen hun bedrijven tegen te gaan. De handreiking is hier te vinden.

Uiteraard vindt u ook veel info op onze website via de tab Ondernemers en corona