Nieuwjaarsreceptie 2020

Op dinsdag 7 januari verwelkomde het bestuur haar leden bij de nieuwjaarsreceptie 2020 in Beachclub Zomers in Katwijk. Bij binnenkomst sponsorde Zomers iedereen op een glas bubbels, zodat direct getoast kon worden op het nieuwe jaar. Traditiegetrouw sprak één van de bestuursleden de nieuwjaarsspeech uit. Dit jaar viel de eer te beurt aan de voorzitter Peter Jongejan. Zijn laatste nieuwjaarsspeech vanuit deze functie, omdat hij per juni 2020 zijn functie als bestuurder van de KOV neer zal leggen.

In zijn speech blikte Peter kort terug op het jaar 2019 en noemde het een mooi jaar. Ondanks de waarschuwingen die op ondernemers afkwamen en angsten die werden uitgesproken heeft het bestuur in elk geval niet gehoord dat er grote klappen zijn gevallen of dat er branches zijn die erg zijn geraakt door tegenvallende conjunctuur. Integendeel: door op te letten en te anticiperen hebben de meeste bedrijven zelfs weer wat meer reserves kunnen opbouwen.

2020 en de toekomst! Nieuwe ontwikkelingen (zoals de robotisering, de urgentie van energietransitie, het hergebruik van grondstoffen) vergen aanpassingen en tijd van de ondernemer. Maar ze bieden ook kansen, er ontstaan nieuwe markten. De speech werd afgesloten met de oproep om toch vooral te blijven doen waar we als Katwijkse ondernemers al jaren goed in zijn "werken, uitvoeren en handelen". "De ondernemersgeest en de wil om de handen uit de mouwen te steken zullen ons ook weer helpen bij alle nieuwe uitdagingen die op ons pad komen", aldus Peter Jongejan. 

Het bleef nog lang gezellig tijdens deze drukbezochte bijeenkomst.

Wilt u de nieuwjaarsspeech nog eens nalezen? Dat kan via deze link.