Ondernemersdag071 over economische groei in de regio

Het bevorderen van economisch groei voor meer ondernemingen in de regio. Dat was de belangrijkste doelstelling van de Ondernemersdag071. Tijdens het evenement in Holiday Inn Leiden en Congrescentrum ECC op dinsdag 9 oktober kwamen zo’n 330 ondernemers uit de regio bijeen om kennis te delen, inspiratie op te doen en te netwerken. Thema van deze vierde editie van de Ondernemersdag071 was: Groei in de regio. Aan de hand van oefeningen en voorbeelden werden de ondernemers aan het denken gezet om problemen om te buigen in een kans.

De economie trekt weer aan. Het gaat, aldus de organisatie van het evenement, goed met het MKB in Nederland én in de regio Leiden en Duin- en Bollenstreek. Economie071 stelt echter dat er slechts een kleine kopgroep is die deze groei voor zijn rekening neemt, want zo’n 90% van de MKB-ondernemingen groeit niet of nauwelijks. Het stimuleren dat ondernemers in de regio een community vormen, kan helpen om meer ondernemers te laten groeien. Daarom werd de Ondernemersdag071 georganiseerd. Het doel van het evenement is om ontmoeting tussen ondernemers te stimuleren en te faciliteren, elkaar te inspireren en ondernemers met elkaar te verbinden. Hierdoor ontstaan zakelijke kansen en mogelijkheden, wat de economische bedrijvigheid in de regio een boost geeft. 

Inspiratiesessies
De dag bestond uit twee rondes met inspiratiessessies waar gevestigde ondernemers - waaronder bijna tien leden van de KOV - de deelnemers vertelden over activiteiten in de regio en relevante ontwikkelingen.  Belangrijke thema’s waren ‘Groeien vanuit een familiebedrijf’, ‘Growth hacking 101’, Circulair ondernemen en ‘Groeien met een maatschappelijke factor’. Ook waren er sessies over de juridische aspecten die van belang zijn voor een ondernemer, het duurzaam groeien als horecaondernemer, de duurzame bouw, de binding van personeel en de verduurzaming van je organisatie. Tenslotte kwamen jonge ondernemers vertellen hoe het hen was vergaan na deelname aan een starterswedstrijd.

In het plenaire programma sprak onder andere ondernemer Yousef Yousef. Hij vertelde over hoe hij innovatie toepaste in een verlieslijdend bedrijf. De Ondernemersdag071 werd afgesloten met een gezellige netwerkborrel: Het moment waar ondernemers uit de regio elkaar troffen en informele banden ontstonden.

De Ondernemersdag071 is een initiatief van de regionale ondernemersverenigingen en wordt mogelijk gemaakt door Economie071 en Rabobank. Unity.nu is mediapartner en Spark de gelegenheidspartner van Ondernemersdag071. 

Klik hier voor de aftermovie
Hier vindt u een link naar de foto’s