Katwijk van Oranje

“Katwijkse vrijwilligers en ondernemers van harte bedankt voor jullie steun en betrokkenheid.” Deze woorden sprak Piet de Vries van Katwijk Marketing vorige week zaterdag uit tijdens de opening van het bijzondere evenement Katwijk van Oranje: vijf weken aandacht voor de relatie van Katwijk met het meest succesvolle theaterproject van Nederland, Soldaat van Oranje, dat in de theaterhangaar gespeeld wordt.

De belangstelling voor de opening van Katwijk van Oranje was zaterdag 13 oktober bijzonder groot. Een feestje dat aandacht besteedt aan de relatie tussen Katwijk en de bijzondere theatervoorstelling Soldaat van Oranje, die opgevoerd wordt in de theaterhangaar op het voormalig vliegveld Valkenburg. Inmiddels vonden er 2500 voorstellingen plaats. Sinds de première van Soldaat van Oranje op 30 oktober 2010 zagen al meer dan 2,7 miljoen mensen de voorstelling. Het Katwijkse bedrijfsleven is blij met de musical en dit evenement, want de lokale economie (o.a. horeca, hotels en pensions, maar ook de winkelcentra) ervaart daarvan een positieve spin-off.

Bedankje
Katwijk aan Zee staat tot en met zaterdag 17 november in het teken van Katwijk van Oranje. Vijf weken lang zijn er exposities, muziekoptredens en culturele activiteiten waarmee Katwijk haar verzetsgeschiedenis eert. Het evenement is ook een knipoog naar Soldaat van Oranje. Die musical speelt al bijna 8 jaar in de TheaterHangaar op voormalig vliegveld Valkenburg. Het volledige programma van Katwijk van Oranje is te vinden op www.katwijkvanoranje.nl.