Workshop 'Internet of Things' & business van Smart071

Economie071 gaat van start met Smart071: de volgende concrete stap van project Internet of Things. Smart071 biedt een reeks van praktische workshops en Digital Design Sprints voor bedrijven die toe zijn aan een volgende stap in de wereld van digitalisering, big data en Internet of Things.

De workshop ‘Internet of Things’ & business vindt plaats op dinsdag 3 juli vanaf 17.00 uur (inloop) tot 20.30 uur met aansluitend een netwerkborrel. Locatie is HUBspot, Centrum voor Innovatie en Ondernemerschap, Langegracht 70 in Leiden.

Workshop
We leven in een interessant tijdperk van digitalisering die grote impact heeft op onze maat­schappij en tevens kansen biedt voor bedrijven in alle sectoren. Maar hoe maak je optimaal gebruik van de laatste digitale ontwikkelingen? Het project Smart071 helpt MKB bedrijven in de Leidse regio concrete stappen te zetten met digitale innovatiekansen als Internet of Things en (Big) Data.

Bij het Internet of Things gaat het erom dat fysieke objecten en producten met sensoren en connectiviteit digitaliseren. Denk aan het tracken en tracen van waardevolle spullen, de slimme thermostaat, dynamische straatverlichting en automatisch voorraadbeheer. Zo ontstaan voor organisaties enerzijds kansen voor kostenreductie, procesverbetering en kwaliteitsverbetering. Anderzijds ontstaan kansen voor nieuwe productfuncties, additionele (digitale) diensten, nieuwe business en verdienmodellen en geheel nieuwe klantervaringen. De vertaalslag van Internet of Things is naar je eigen bedrijf is vaak moeilijk. En dat is precies wat deze interactieve workshop biedt. Het levert het volgende op:

  • Inzicht over hoe IoT op hoofdlijn technisch werkt.
  • Een overzicht van de verschillende waarden die IoT kan hebben voor je bedrijf.
  • Inspiratie met veel concrete voorbeelden.
  • Een eerste aanzet voor de kansen voor je bedrijf door middel van het invullen van een IoT-canvas.
  • Een aanbod vanuit Smart071 om met je bedrijf de volgende stappen te zetten in bijvoorbeeld een Digital Design Sprint.

Programma 3 juli
17.00 Inloop met een broodje en bezoek aan ?
18.00 IoT & business: Joris Castermans (projectmanager Smart071)
18.25 IoT: wat kan je ermee? Jasper Neuteboom (directeur www.inventeers.nl)
18.50 IoT: hoe dan? Hans Liefting (directeur www.leiderdorpinstruments.nl)
19.15 Pauze
19.30 Aan de slag met het IoT-canvas, dit brengt de kansen en uitdagingen voor jouw bedrijf in beeld
20.30 Afronding en start netwerkborrel

Interesse?
Meld je dan hier aan.

Wil je verder praten over de kansen van Internet of Things en (Big) Data voor je bedrijf? Neem dan contact op met Joris Castermans, projectmanager van Smart071 op 06-51234840 of mail naar joris@castermansconnected.com

Smart071 is een project van Economie071. Dit is een economisch samenwerkingsverband van gemeenten, ondernemers en de kennis- en onderwijsinstellingen in de Leidse regio. Samen voeren zij projecten uit die de regionale economie versterken. Meer info op www.economie071.nl