Uitnodiging netwerkevent Economie071

Donderdagochtend 31 mei biedt Economie071 een leuk en afwisselend programma tijdens de jaarlijkse Daten en Delen sessie: hét netwerkevent van Economie071 waarin iedereen die meewerkt aan de projecten van Economie071, of betrokken is bij de regionale economie met elkaar verbonden gaat worden. Het gaat om collega’s van gemeenten, ondernemers(verenigingen) en kennis- en onderwijsinstellingen uit de Leidse regio. Ook leden van de KOV zijn van harte welkom! Meld je nu een via dit formulier.

Het programma is als volgt:

9.00u     Inloop: Maak kennis met onze projectleiders en collega’s uit de regio.

9.30u     Opening door Agnita Mur, voorzitter Economie071 en lid College van Bestuur

              Hogeschool Leiden

Stand van zaken projecten Economie071: Door focus maken we samen impact!

 9.40u     Lezing: De strategische opgaven voor de Leidse regio in de komende jaren – gepresenteerd door Joost van Hoorn, Platform31.

“Wat zijn de meest actuele trends, ontwikkelingen en opgaven die in de nieuwe collegeperiode op de Leidse regio afkomen? En met welke agendapunten kunnen ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden het verschil maken bij de ontwikkeling van een regionaal ecosysteem voor groei van ondernemerschap en werkgelegenheid?” Deze lezing is gebaseerd op het rapport: De economische agenda voor stad en regio.

10.30u  Korte pauze

10.45u  Verdieping in workshops met een keuze uit:

Circulaire economie. Niels Gastkemper (Platform31) schetst in een korte presentatie de trends en ontwikkelingen op het gebied van circulaire economie. Jasmijn Bongers, programmamanager Economie071, geeft een korte toelichting op de plannen om een Living Lab te creëren rondom dit thema. Tijdens deze workshop gaan deelnemers met elkaar in gesprek over de vraag hoe de verbinding tussen ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden op de schaal van de Leidse regio kan worden versterkt. Hoe kunnen we als regio initiatieven delen, ervaringen uitwisselen en de krachten bundelen zodat we impact maken?

Mobiliteit. Thomas Straatemeijer (GoudappelCoffeng) toont in een korte presentatie de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van duurzame mobiliteit en nieuwe mobiliteitsconcepten. Laat je verrassen en maak kennis met de opgaven die er liggen voor onze regio die steeds meer stedelijke opgaven op zich af ziet komen. In deze workshop benutten we graag jullie kennis vanuit je eigen organisatie en je denkkracht.

Arbeidsmarkt van de toekomst. Joost van Hoorn (Platform31) neemt je mee in de landelijke trends en ontwikkelingen. Joke Busschots, communicatieadviseur Economie071 geeft een toelichting op de scan van de regionale arbeidsmarkt en de vier opgaven die daarin worden benoemd voor de Leidse regio. In een actieve werkvorm gaan we aan de slag om buiten gebaande paden na te denken over kansen en oplossingen.

Voor alle workshops geldt dat de inzichten uit de vorig jaar gehouden Get Connected071 bijeenkomst worden meegenomen.

12.00 u  Netwerklunch

Datum: Donderdag 31 mei

Locatie: HUBspot, Centrum voor Innovatie en Ondernemerschap (eerste verdieping, zaal Spotlight)

Adres: Langegracht 70, 2312 NV Leiden

Meld je nu een via dit formulier.