Gastvrij onthaal bij Rederij Van Hulst

“Het organiseren van een aantrekkelijke verbinding voor toeristen en recreanten over het water, waarin Katwijk nadrukkelijk betrokken wordt.” Zo omschreef gastheer Gertjan Nell een van de uitgangspunten van Rederij Van Hulst. De leden van de ondernemersvereniging waren 6 maart te gast in het kantoor en bedrijfspand van de rederij, “die voortbouwt op een rijke historie.” Een gastvrij en uiterst verzorgd onthaal in een bijzondere ruimte.

“Welkom bij Rederij Van Hulst.” Zo startte directeur Gertjan Nell zijn toelichting op de activiteiten van de rederij in onze regio. “De activiteiten hebben betrekking op rondvaarten, dagtochten, speciale arrangementen, varen en bezoeken, en allerlei vormen gericht op speciale wensen. Gedurende het gehele jaar verzorgen we daarbij vaartochten voor gezelschappen. Tijdens die rondvaart,” benadrukte Nell, “hebben we een groot culinair aanbod.” Om de ruim honderd aanwezige ondernemers een goed inzicht te geven in de activiteiten van de rederij werd Gertjan in zijn toelichting ondersteund door een leuke PowerPointpresentatie, aangevuld met korte filmpjes met sfeerbeelden die de activiteiten nader toelichtten.

Het was niet de eerste ontvangst door Gertjan Nell van de leden van de ondernemersvereniging. Ruim een jaar geleden was men te gast in de ruimten van cateringbedrijf Cor Jansen in Katwijkerbroek. “Deze twee activiteiten van ons, de rederij en het cateringbedrijf, hebben een logische samenhang. We wilden vorig jaar laten zien wat onze cateringactiviteiten inhouden en vandaag tonen we de activiteiten van de rederij. Bij de rederij varen totaal acht schepen. De bedrijfsruimte hier bestaat uit een grote loods, waarin zowel een dok als overdekte ligplaatsen voor maximaal drie schepen zijn, evenals de kantoorruimte.”

Vaarwegen
Rederij Van Hulst en het aan de rederij gelieerde Groene Hart Cruises is met de botenloods en de kantoorfaciliteiten gevestigd aan de Steenbakkerstraat, op het bedrijventerrein ’t Heen. Aan de oostzijde van het pand ligt een vaart die aansluit op het nabijgelegen Additioneel Kanaal. Daarmee bereiken de schepen van Rederij van Hulst een groot netwerk aan waterwegen. “De Kagerplassen, de Ringvaart, maar ook de waterwegen verder richting Zuid- en Noord-Holland zijn direct bereikbaar voor onze luxe rondvaartboten.” Gertjan Nell: “De omgeving waar we varen, bestaat uit uitgestrekte weidelandschappen, tientallen (historische) molens en pittoreske dorpjes. Vanaf het water hebben onze gasten een mooi uitzicht op deze bijzondere omgeving, vooral omdat men vanaf onze schepen over het landschap heen kijkt. Dit prachtige watergebied ligt tussen de steden Amsterdam, Den Haag en Leiden.”

In zijn toelichting gaf Gertjan Nell aan dat Rederij van Hulst al meer dan 60 jaar activiteiten op het water met vaste opstapplekken vanuit Warmond en Noordwijk verzorgt. “De laatste 40 jaar heeft het echtpaar Van Hulst hard gewerkt aan het familiebedrijf. Omdat in 2016 mevrouw Van Hulst met pensioen is gegaan, zijn we partner geworden van Henk van Hulst (hij was ook aanwezig op deze bijeenkomst). Met hem en mijn andere partners, waaronder Matthijs Jongeneel en Juul Vredenbregt, zijn we doorgegaan met de rederij. In 2017 is de vloot uitgebouwd met nieuwe schepen, die we als casco hier naartoe halen en ter plekke afbouwen. Vanaf 1 januari 2018 is Groene Hart Cruises uit Leiden/Leiderdorp toegevoegd aan de organisatie. Zo hebben wij de dekking in de regio compleet gemaakt.”
Gertjan Nell gaf aan dat de rederij inmiddels ook activiteiten ontplooit in Noord-Holland. “In de regio van de Zaanse Schans hebben we bijvoorbeeld ‘Wind Mill Cruises’. Een omgeving, waar ook samengewerkt wordt met twee Amsterdamse reders. Met ‘Holland Ticket-service’ ontwikkelen we nu ook cruises richting onze regio. We leggen daarbij verbindingen naar bijvoorbeeld de Keukenhof vanuit onze aanlegplaats in Lisse en steden zoals Den Haag en Delft. Katwijk is daarbij een onderdeel van het vaarschema. Inmiddels ontwikkelden we een leuk concept, waarbij afspraken met het Katwijks Museum gemaakt zijn.”

Opening
Vooraf aan de presentatie van Gertjan Nell opende KOV-voorzitter Peter Jongejan de contactbijeenkomst. Hij bedankte Gertjan, Juul en Matthijs hartelijk voor de uitnodiging om vandaag te gast te zijn. “Mochten we met nieuwjaar al jullie nieuwe boot ‘de River Queen’ bewonderen, vandaag zijn jullie onze gastheer in jullie prachtige pand.” Tevens verwelkomde Peter Jongejan drie nieuwe leden: “Vandaag is voor het eerst Tatiana Mallee van de Golfsurfschool Surfkaravaan aanwezig. Naast de locatie in Ouddorp is Golfsurfschool Surfkaravaan vanaf Pasen ook te vinden in Katwijk (naast Willy Zuid).” Ook een hartelijk welkom was gericht aan Rick van Leeuwen van TrueStory Communicatie, een bureau voor PR en communicatie. “Rick is gespecialiseerd in verhalen, tekstschrijven en redactioneel werk. En tenslotte een welkom aan Sietze Dijkstra. Hij is directeur van Harvest Moon B.V. en consulteert directieteams die op zoek zijn naar een objectief en ervaren klankbord met betrekking tot bedrijfsstrategische keuzes en de transformatie van hun organisatie, onder andere ten gevolge van nieuwe technologische toepassingen.” Peter Jongejan eindigde met de aankondiging van de volgende bijeenkomst: Ondernemersdag071, op dinsdag 10 april.