Zuid-Holland en VPdelta lanceren de klimaatadaptatie challenge

Door klimaatverandering krijgen we, aldus de bestuurders van de provincie Zuid-Holland, vaker te maken met weersextremen zoals hitte, droogte, extreme regenval en zeespiegelstijging. De provincie Zuid-Holland is samen met VPdelta op zoek naar slimme oplossingen om schade en overlast door weersextremen te voorkomen. Daarbij zijn ze benieuwd naar jouw oplossingen.

De provincie Zuid-Holland zegt de meest toekomstbestendige provincie van Nederland te willen worden. Vandaar dat het provinciebestuur de provincie Zuid-Holland sterker, slimmer en schoner wil maken. Als drukbevolkte en laaggelegen delta is Zuid-Holland extra kwetsbaar voor klimaatverandering. Daarom dient boorbereid te worden op weersextremen, vindt de provincie. Heeft jouw startup/scale-up of organisatie een innovatieve oplossing waardoor Zuid-Holland beter bestand is tegen gevolgen van klimaatverandering? Doe dan mee aan deze challenge. Drie inzenders krijgen de kans om hun oplossingen in Zuid-Holland verder te brengen tot een ‘proof of concept’, een prototype of een pilot. Per oplossing is een bedrag van minimaal 5.000 en maximaal 20.000 euro beschikbaar.

Achtergrondinformatie

Op de pagina www.zuid-holland.nl/klimaat is de klimaateffectatlas te vinden, waarin staat welke weersscenario's te verwachten zijn. De klimaatatlas laat per gemeente zien waar overlast te verwachten is. Heeft jouw startup/scale-up/organisatie een vernieuwende oplossing die inspeelt op één of meerdere van de daar genoemde scenario’s of thema's? En heb je interesse om jouw oplossing in een pilot te bewijzen? Doe dan mee met deze challenge en pitch jouw oplossing. De provincie zoekt inzenders die binnen 3 tot 6 maanden een pilot, prototype of proof of concept kunnen opzetten. Doel van deze challenge is om vernieuwende oplossingen uiteindelijk te gaan realiseren.

De challenge staat open voor startups, scale-ups en andere organisaties met nieuwe verfrissende en uitvoerbare ideeën en oplossingen. Let op: Ben je geen startup, maar heb je wel een goed idee? Ook dan is een goed idee welkom.

De deadline voor het indienen van ideeën is 13 augustus 2018. Indienen kan via de website: https://www.starthubs.co/zuid-holland/klimaatadaptatie-challenge, hier is ook meer informatie over de challenge te vinden