Gezellige opening van het nieuwe seizoen bij KOV

De opening van het nieuwe seizoen van de KOV startte maandag 3 september traditioneel met een sloepentocht met aansluitend een prima verzorgd barbecuebuffet van restaurant H2O. Rond 16.45 uur verzamelden ruim honderd leden bij Marina Rijnsburg. Na het inschepen en onder aanvoering van ‘schipper’ Gerrit Ravensbergen voeren de sloepen een rondje Leiden.

Bestuurslid Anne Heijnen opende de bijeenkomst met de huishoudelijke mededelingen en heette alle aanwezigen hartelijk welkom. Een speciaal welkom sprak ze uit aan de vijf nieuwe leden, die bijna allen aanwezig waren. “In het eind september te verschijnen KOV Magazine krijgen deze nieuwe leden een korte introductie. Maar,” benadrukte de secretatis van de KOV, “vanmiddag kunnen jullie alvast persoonlijk kennis maken met hen en uiteraard met elkaar.”

Ondernemersvisie

Anne vertelde dat het bestuur van de ondernemersvereniging al enthousiast het nieuwe seizoen startte en werkt aan een aantal concrete ideeën en aandachtspunten. In de nieuwsbrief van september zal een korte toelichting verschijnen. “Een punt kan ik al noemen,” gaf Anne aan, “namelijk het uitwerken van een ondernemersvisie.” Ook refereerde ze aan het contact dat er eerder in augustus was met het bestuur van onze buurgemeente. “Met de NOV uit Noordwijk hadden we een goed gesprek, waarbij allerlei ondernemerszaken aan de orde kwam.”

Tenslotte bedankte Anne Heijnen namens het bestuur en zeker ook namens alle aanwezigen de schippers die dit jaar een sloep beschikbaar stelden: Gerrit Ravensbergen, Klaas van Duijn, Arie Zwaan, Piet de Vries en Sietze Dijkstra. Zij ontvingen hiervoor een kleine attentie als dank.

Vaartocht

Hierna werd het tijd om in te schepen. Een zonnetje, aangename temperaturen en de gezelligheid van collega-leden in de sloepen zorgden voor een goede sfeer. Ook dit jaar waren de sloepen gevuld met proviand en drankjes. In een lange sliert koersten de schippers naar Leiden, waar aan de zuidwestkant van deze Sleutelstad door de gezellige grachten en vaarten gevaren werd. Vanuit Leiden voer men richting Warmond, om uiteindelijk via het Additioneel Kanaal weer uit te komen bij de jachthaven Marina Rijnsburg.

Hier wachtte een aantal leden op het gezellig terras de varenden al op. Een drankje stond klaar en op de barbecue lagen de eerste stukjes vlees, worsten en satés. Het bleef nog lang gezellig!

Belangrijke data

De volgende contactbijeenkomst van de KOV is op dinsdag 2 oktober. Deze bijeenkomst vindt plaats bij Van Rhijn Bouw aan de Valkenburgseweg 62, waar men onder andere het nieuwe pand kan bezichtigen. Ook noemde Anne de Ondernemersdag071 die op dinsdag 9 oktober plaatsvindt.. Het thema van deze bijeenkomst is ‘Groei in de regio’. “Een prima gelegenheid om uw regionale collega’s te ontmoeten..”