Duurzaamheidsavond

Het Natuurcentrum Katwijk organiseert samen met de bibliotheek een duurzaamheidsavond op 31 januari aanstaande. Jan Minnee (Retourplaza) en Jelle van der Lugt van Nuon Solar-team Duurzaamheid, leiden de avond in. Aansluitend worden de fractievoorzitters van de politieke partijen uit de gemeenteraad aan de tand gevoeld over hun kennis op het gebied van duurzaamheid en hun duurzaamheidsplannen voor Katwijk. KOV-leden worden tevens gevraagd hun duurzame oplossingen aan te dragen.

De ‘Katwijk geeft Energie-avond!’ op 31 januari is een avond met interessante sprekers, een Meet & Greet en een quiz om de fractievoorzitters te testen op hun ‘duurzame’ kennis. De bijeenkomst wordt georganiseerd door het Natuurcentrum Katwijk en de plaatselijke bibliotheek met medewerking van de gemeente, 20Duurzaam20 en de KOV. Kern van deze avond is duidelijk te maken wat de ‘groene stappen’ van de lokale politieke partijen zijn.

Retourmarkt

De inleiders deze avond zijn de Katwijker Jan Minnee en de landelijk bekende Jelle van der Lugt. De Katwijkse ondernemer is oprichter van Retourplaza. Hij ziet grote mogelijkheden bij het inspelen op de retourmarkt. “Alles wat retour komt bij grote bedrijven zoals Bol.com, Wehkamp, etc. vanwege kleine beschadigingen kan tegen lagere prijzen via Retourplaza verkocht worden,” aldus Minnee. Het is volgens Natuurcentrum Katwijk een voorbeeld hoe door ondernemerschap verspilling kan worden tegengegaan. De Katwijkse ondernemer is met zijn concept gekozen tot Jong Logistiek Talent 2017.

Het Nuon Solar Team won afgelopen jaar met overmacht het officieuze wereldkampioenschap voor zonneauto’s in Australië. Na vijf dagen racen kwam zonneauto Nuna9 als eerste over de finish in Adelaide. Het team deed vier dagen en ruim zes uur over de 3.000 kilometer lange race. Jelle van der Lugt, teamleider van het Nuon Solar Team, deelt de geheimen van dit succes gedurende zijn presentatie.

Programma

19.00 uur:         Inloop met koffie + ‘Meet en Greet’ met bedrijven/personen aangesloten bij:

  • 20Duurzaam20Duurzaamheidsplatform
  • Energieambassadeurs
  • KOV
  • Operatie steenbreek
  • Het Natuurcentrum Katwijk

19.30 uur          Welkom door wethouder Knape

19.35 uur        Inspiratiepitch, Jan Minnee, Retourplaza

19.45 uur          ‘Vier de duurzaamheid’ – Quiz met fractievoorzitters, ronde I

20.00 uur        The Eight winning factors of success, Jelle van der Lugt, Nuon Solar Team

20.30 uur          ‘Vier de duurzaamheid’ – Quiz met fractievoorzitters, ronde II

20.45 uur        Afsluiting + borrel: vervolg ‘Meet and Greet’

Aanmelden kan tot 24 januari via info@natuurcentrumkatwijk.nlDe bijeenkomst vindt plaats in Het Dorpshuis, Kerkweg 3 in Valkenburg.