Jan Bart van der Plas verlaat bestuur

Bestuurslid Jan Bart van der Plas trekt zich vanwege gezondheidsredenen terug uit het bestuur van de ondernemersvereniging. Medio februari kreeg Jan Bart een herseninfarct. Door tijdig ingrijpen is hij er goed uitgekomen en kan hij naar verwachting door revalidatie weer herstellen. Zijn artsen hebben echter aangegeven dat hij, in het belang van een spoedig herstel, prioriteiten moet stellen en keuzes moet maken qua werkzaamheden.

Directeur Jan Bart van der Plas van de KBM stopt op advies van zijn arts met een aantal taken, waaronder het bestuurslidmaatschap van de KOV. Hij maakte sinds 2009 deel uit van het bestuur van de Katwijkse ondernemersvereniging. Voorzitter Peter Jongejan gaf tijdens de contactbijeenkomst van maart aan dat in overleg met Jan Bart en het bestuur besloten is zijn voorgenomen aftreden te communiceren. “In het belang van een spoedig herstel, moet Jan Bart prioriteiten stellen en keuzes maken qua werkzaamheden. Vandaar dat hij besloten heeft om zijn taak als bestuurslid te beëindigen. Uiteraard zullen we op een later tijdstip afscheid van hem nemen en hem bedanken voor alles wat hij voor de KOV heeft gedaan.”

Introductie

“Vóór we wisten van het vertrek van Jan Bart hadden we als bestuur iemand op het oog die mogelijk voor een bestuursfunctie binnen de KOV in aanmerking komt. Het betreft Sietze Dijkstra, van Harvest Moon, die binnen het bestuur de komende weken mee gaat lopen (als een soort ‘snuffelstage’). Sietze Dijkstra is directeur van Harvest Moon B.V. en consulteert directieteams die op zoek zijn naar een objectief en ervaren klankbord met betrekking tot bedrijf-strategische keuzes en de transformatie van hun organisatie, onder andere ten gevolge van nieuwe technologische toepassingen.”