Geluidreductieplan voor ’t Heen

Medio oktober is het ontwerp van het Geluidreductieplan voor het bedrijventerrein ’t Heen door het college van Burgemeester en wethouders goedgekeurd. Het plan ligt vanaf nu tot eind november ter inzage. 

Middels het geluidreductieplan is een geluidzone vastgesteld. Het college stelt daarbij dat op die zonegrens door alle bedrijven op het bedrijventerrein gezamenlijk ten hoogste 50 dB(A) aan geluid mag worden gemaakt. Uit onderzoek blijkt dat het berekende geluidsniveau nu hoger is dan de grenswaarde. De juridische consequentie daarvan is dat momenteel geen milieuvergunningen kunnen worden verleend. Met de vaststelling van het geluidreductieplan wordt, aldus het college, die impasse doorbroken.

Het plan voorziet in een herstel van de geluidzone. Dat kan naar verwachting worden bereikt door een administratieve handeling. Uit onderzoek in opdracht van de gemeente Katwijk blijkt namelijk dat veel bedrijven hun geluidruimte niet gebruiken. Door in het zone-beheermodel (dit is een rekenmodel) de werkelijk benodigde geluidruimte te hanteren, wordt aan de geluidzone voldaan. Die situatie wordt met maatwerkvoorschriften juridisch geborgd, aldus een toelichting van het College van B&W.

Na voltooiing van het Geluidreductieplan is weer geluidruimte beschikbaar voor alle bedrijven, die door wijziging in de bedrijfsvoering of middels een uitbreiding daar behoefte aan hebben.

Meer informatie en inzage in dit plan vindt u via deze link op de website van de gemeente Katwijk.

Hebt u nog vragen, dan kunt u deze stellen aan de heer P.W.T.M. Mens van de gemeente Katwijk. Hij is bereikbaar via de mail: p.mens@katwijk.nl of telefonisch 071 – 4065294.