BB Dienstverlening winnaar Duurzaamheidsprijs Bollenstreek

BB Dienstverlening kwam deze maand als winnaar uit de bus bij de toekenning van de Duurzaamheidsprijs Bollenstreek. Een prestigieuze vermelding, die op de dag van de Duurzaamheid toegekend werd in het Radisson Blu Palace Hotel. Het Noordwijkse hotel was vorig jaar één van de prijswinnaars. Directeur John Mijnders van BB Dienstverlening zegt blij, verrast en vooral trots te zijn op deze erkenning.

Het aan de Scheepmakerstraat 3 gevestigde BB Dienstverlening is een dynamisch bedrijf. Sinds 1998 is de onderneming werkzaam in de interieurverzorging en de glasbewassing, met een groot aantal specifieke diensten en producten voor zowel de zakelijke als particuliere markt. Het bedrijf adverteert sinds enige maanden in ons maandbericht met de slogan: “Je krijgt geen tweede kans om een goede eerste indruk te maken”

John Mijnders: “Deze zegswijze geldt niet alleen voor mensen, maar ook voor bedrijven. De eerste indruk die uw bezoeker, potentiële klant of zakenpartner van uw bedrijf krijgt, kan doorslaggevend zijn voor de toekomstige relatie. Dus zorgt u er voor dat u er uit ziet om door een ringetje te halen.”

Regio Bollenstreek

De Duurzaamheidsprijs Bollenstreek is een prijs van de gemeenten Noordwijk, Noordwijkerhout, Katwijk, Lisse, Hillegom en Teylingen. Iedere ondernemer uit de deelnemende gemeenten die een bewuste keuze heeft gemaakt voor een duurzame oplossing in zijn of haar bedrijfsproces, maakt kans. Een onafhankelijke jury nomineert drie bedrijven uit de inschrijvingen en kijkt naar de volgende criteria:

  • People, bijvoorbeeld door het aannemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
  • Planet, denk aan milieutechnische maatregelen zoals het terugdringen van vervuiling.
  • Profit, denk aan besparen op energie- en onderhoudskosten.
  • Innovatie: hoe vernieuwend is de maatregel?
  • Regio impact: samenwerkingen en betekenis in en voor de Bollenstreek. 

John Mijnders benadrukt dat juist een schoonmaakbedrijf milieubewust kan werken. “Een schoonmaakbedrijf dat duurzaam is, is mogelijk”, benadrukt hij. “Bijvoorbeeld zijn onze reinigingsmiddelen afbreekbaar in de natuur. We gebruiken derhalve geen chemische middelen meer.” John Mijnders ziet de nominatie als erkenning voor zijn bedrijf én de schoonmaakbranche. “Een sector waar helaas nog al te vaak negatief over wordt gedacht.”Een onderdeel van de prijs is het kunnen gaan delen van kennis en ervaring. BB Dienstverlening mag eind november een groot evenement organiseren voor de schoonmaakbranche. Hierdoor kunnen de collega’s leren van het duurzame bedrijf dat op het bedrijventerrein ’t Heen in Katwijk gevestigd is.Op de vraag wat John Mijnders met de gewonnen 10.000 euro gaat doen, geeft hij aan dat daarvoor nog geen concrete plannen zijn. “Het idee moet nog even landen. Maar natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering. De techniek, chemie en onze medewerkers kunnen nog duurzamer worden dan ze al zijn. Dat is ons doel.”“Een belangrijke reden,” aldus John Mijnders, “dat we de prijs kregen was ook ons beleid om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Een maatschappelijk verantwoord initiatief dat ook door de jury zo gezien en ervaren wordt.”

Milieubewust

Met de Duurzaamheidsprijs Bollenstreek willen de gemeenten duurzaam ondernemen in de streek stimuleren en de kennisdeling op het gebied van duurzaamheid onder bedrijven bevorderen. De prijs werd voor de zesde keer georganiseerd door gemeenten in de Bollenstreek. Aan de prijs is tevens een bedrag verbonden van 10 duizend euro.